צור קשר

ד"ר שחר טורפז 
054-4811869

ד"ר איל טורפז  
054-4321030

הצטרפו אלינו ב-



אוי צרבת שלי

 צרבת (Heartburn) היא תופעה נפוצה ביותר. לפחות אחד מכל עשרה אנשים בוגרים בעולם המערבי סובל מידי יום מצרבת. כחמישים אחוז מבין הנשים בהריון סובלות מצרבת באופן תדיר. למעשה, אין כמעט אדם אשר לא סבל, סובל או יסבול בשלב כלשהו בחייו מהתופעה המציקה.
צרבת היא סימפטום המאותת על כך כי חלק ממיצי בעיכול עולים ויוצאים בחזרה דרך השסתום שבין הוושט והקיבה, שסתום אשר אמור להיות סגור לאחר השלמת מעבר המזון מהוושט לקיבה.
התוצאה: תחושה של כאב ושריפה בקדמת בית החזה. תחושה העולה מאחורי עצם החזה מהקיבה דרך הוושט לכוון הגרון.

מה הם הגורמים לצרבת?
לתופעה, הידועה במספר שמות, בינהם: תסמונת החזר קיבה- ושט (GERD), ריפלוקס וכמובן צרבת, מגוון סיבות. ביניהן ניתן למנות:
1. חולשה של השריר הסוגר את המעבר וושט- קיבה.
2. שבר  סרעפתי.
3. השמנת יתר.
4. ארוחות גדושות מידי.
5. מזונות שונים למשל מזון שומני, מתובל או מטוגן.
6. מיצי פירות שונים וקבוצות ירקות בעיקר ממשפחת הסולניים (עגבנייה, חציל, פלפל)
7. משקאות מוגזים, ממתיקים מלאכותיים, שוקולד, קפה, קופאין, אלכוהול ועישון.
8. תרופות והורמונים שונים.
9. חרדה או מתח נפשי הגורמים להחלשות הגוף ולהגברה בייצור מיצי הקיבה.
חלק מהאנשים סובלים מהתופעה לעיתים רחוקות, אך ישנם גם הסובלים מספר פעמים ביום.
התופעה עשויה להופיע במהלך היום, לאחר ארוחות, בזמן פעילות גופנית ואף במהלך שינה. לעיתים עליית מיצי הקיבה מגיעה עד הגרון ומשפיעה גם על דרכי הנשימה: תחושת מחנק, שיעול וצרידות הן תופעות אופייניות לכך. מאחר ואיזור הצריבה סמוך ללב, מסתבר כי חלק מהפונים למרפאות ולחדרי המיון עם חשד להתקפי לב סובלים למעשה מצרבת...

כיצד ניתן לטפל בצרבת?
טיפול תרופתי -  זהו הטיפול הנפוץ, הכולל שימוש בתרופות נוגדות חומצה.
הטיפול התרופתי אכן יעיל במרבית המקרים, אך מאחר ולעיתים קרובות מדובר בבעיה כרונית המצריכה טיפול מתמשך, המטופלים עשויים לגלות שהם מחליפים את הצרבת בבעיות אחרות – תופעות לוואי ונזקים מצטברים אחרים:  תגובות אלרגיות לתרופות, הפרעות בתהליכי ספיגה של חומרים חיוניים בגוף, ואפילו מצבי הפרשה מוגברת של חומצה על ידי הגוף, במטרה להתגבר על המחסור המלאכותי שחוללו התרופות.
טיפול כירורגי - במקרים קשים ניתן לבצע תיקון לסגירת המעבר ושט-קיבה. הטיפול אמנם מבוצע ללא פתיחת בטן אך עשוי לגרום לסיבוכים, ככל ניתוח. בנוסף, מחקרים מראים כי רבים מהמטופלים שנותחו שבו ופיתחו תופעות של צרבת.
טיפול תזונתי -  מבוסס על שינוי בהרגלי אכילה: מעבר למספר ארוחות קטנות ביום והימנעות ממזונות הידועים כמחוללי צרבת. גם הפחתה במשקל עשויה לסייע, וכן התעמלות ותרגול נשימתי לחיזוק שרירי הסוגר.

הטיפול בצרבת בשיטת NAET
על פי שיטת NAET, הצרבת היא אחת התגובות של מערכות הגוף לרגישויות ואלרגיות. מחוללי התופעה עשויים להיות כמעט לכל חומר איתו אנו באים במגע, אך החשודים העיקריים נמצאים ברשימת סוגי המזון שאנו צורכים.
כאשר אדם מתלונן על צרבת, נבדוק תחילה את רגישותו לחומרים הבסיסיים ולמזונות אותם הוא צורך באופן תדיר. אם המטופל המשתמש בתרופות (קונבנציונאליות ואחרות) נבצע בדיקה גם לגביהן.
ודאי תופתעו לשמוע, כי אנו מגלים רגישויות ואלרגיות של מטופלים לתרופות ותוספי מזון אותם הם נוטלים. למעשה, חומרים רבים שאמורים לשפר את תחושתנו ואת מצבנו הבריאותי עשויים לייצר בעיה חלופית ומציקה לא פחות.
לאחר שאובחן מקור הבעיה אנו מבצעים טיפול אשר נועד ללמד את הגוף להתמודד עם הגורם המחולל את התגובה האלרגית. הטיפול הוא קצר, לא פולשני וללא שימוש בתרופות ואף לא מצריך שינוי בתזונה (מלבד למשך 24 שעות לאחר הטיפול).
יממה לאחר הטיפול המטופל יכול לחזור להרגליו ולהמשיך בחייו כרגיל, בהבדל אחד – ללא צרבת.

אם אתם סובלים מצרבת או מבעיה כרונית מציקה אחרת, נשמח לעזור לכם.
צרו קשר לקבלת מידע נוסף ולתיאום תור במרפאה.